Ben je een manager of een leider?

Ken je het verschil tussen een manager en een leider? Het is iets wat ik de laatste tijd tegenkom op Social Media: de vraag ‘wie ben jij? Een manager of leider?’ Heb je dat jezelf weleens afgevraagd? Ik ben vaak aan het ‘fantaseren’ hoe het zou zijn als ik ‘the big boss’ zou zijn. Hoe zou ik het aanpakken? Hoe zou ik als persoon moeten zijn om mijn doelen te bereiken? Ben ik überhaupt geschikt om een leider/manager te zijn?

Een kennis van mij is onlangs een eigen onderneming gestart. Na x aantal jaar in loondienst gewerkt te hebben, heeft ze besloten om voor zichzelf te gaan beginnen. Vanaf dag dat ik haar ontmoet heb, wist ik al dat ze op een dag voor zichzelf zou gaan beginnen. Het is een leider in hart en nieren en dat straalt ze ook uit. Bij sommige mensen weet je het gewoon. Het verschil tussen een leider en een manager zie je blijkbaar meteen. Ze is ongetwijfeld een leider. Ze is in staat om anderen te motiveren en inspireren. Zelfs mij 😉 . Ik was geïnspireerd, betrokken en echt beter geworden in mijn werk door haar, terwijl ik normaal niet snel beïnvloedbaar ben. Mensen die me een beetje kennen weten dat ik niet snel ‘Je hebt mijn leven veranderd’ zal roepen, maar dit zat toch redelijk in de buurt.

Misschien is het eens interessant om naar deze twee begrippen te kijken.

Wat is een manager?
Een manager is, in mijn optiek, iemand die verantwoordelijk is voor de processen, planningen, budgetten, aansturing en noem maar op. Een manager geeft richting aan inspanning van mensen en middelen met als doel producten / diensten te verkopen. Leiderschap is er wel aanwezig, maar het is meer intern gericht omdat je je meer met de bedrijfsvoering bezighoudt.

Wat is een leider?
Een leider is weer een ander verhaal. Het is iemand die weet anderen te inspireren. Hij richt zich niet op de controle en de uitvoering, maar meer op de motivatie, inspiratie en veranderingen. Iemand die out-of-the-box denkt en weet het beste uit de mensen te halen.

Een leider kan ook manager zijn en een manager kan ook leider zijn. Het is echter vaker zo, denk ik, dat een manager meer een functie is en een leider een persoonlijkheid. Een manager heeft zijn medewerkers, maar een leider heeft zijn volgers. Het beste is natuurlijk als je zowel leiderschap- en managementkwaliteiten hebt. Ik las laatst een quote, er stond in dat een manager dingen goed doet, maar een leider de goede dingen doet (Peter Drucker).

https://www.slideshare.net/optimaltransformation/collection-of-quotes-from-peter-f-drucker
Met dank aan Optimal Transformation (slideshare.net)

Wat is beter?
Eerlijk gezegd vind ik niet dat de één beter is dan de ander. De laatste tijd, in deze snelle en veranderende wereld, is het wel zo dat men de leiders meer nodig heeft, omdat ze erg op verandering/innovatie gericht zijn, maar de managers zijn net zo hard nodig. Een manager is goed in dingen waar leider nog aan moet werken. Een leider kan wel eens slordig, naïef en oppervlakkig zijn, terwijl de manager iemand is die alles tot in de puntje uitgewerkt heeft en alle details kent.

Als ik zelf een keuze zou moeten maken, dan denk ik dat ik meer richting leiderschap ga. Ik ben meer conceptueel en toekomstgericht. Ik richt me vooral op ‘het beste uit je mensen halen’ en jij?

Dasha Zatula

Foto van: Pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *