2015 – 2016

hand-226358_960_720In mijn eigen blog op Vechel Ventures in 2014 heb ik het eens gehad over een moment van  uiterste verbazing. Een moment, dat me achteraf nog altijd een glimlach geeft.  Als ik vooruit wil kijken naar 2016, kijk ik natuurlijk ook terug op 2015. Daar moest ik plots  aan een voorval denken van opROER in 2014.

Voor diegene die het desbetreffende blog (nog) niet kent;  ik zat in de knel qua apparatuur. Ik had meer apparatuur nodig dan die ik zelf in beheer had en ik besloot mijn eigen netwerk  in te zetten. Een netwerk dat bestaat uit vele muzikanten.  Eerlijk; ik was sceptisch of het me zou lukken. Niet alle muzikanten zijn even gul met hun spullen, zeker als ze zelf niet eens zelf spelen op het evenement. Maar, ik werd verrast. In korte tijd kreeg ik positieve reacties. Zelfs een voor mij (toen nog) volstrekt vreemde bood zijn apparatuur aan. Een gigantische glimlach is wat zich vormde op mijn gezicht.  Al jaren doe ik met veel plezier werken in de cultuursector. Van kleine settings in gezellige kroegen tot aan coaching voor muzikanten. Ik zet me hier met veel plezier voor in en jarenlang zonder ook maar een cent eraan te verdienen – al heeft een gezellige avond ook een meerwaarde. Op verschillende momenten zorgen muzikanten voor een glimlach op mijn gezicht.  Een zestienjarige gitarist na zijn eerste optreden in een nieuw bandje? Eentje die het podium  niet op durfde en bang was alles te vergeten wat hij daar moest spelen.  Diezelfde gitarist is na de show zo’n drie maanden na zijn show nog altijd opgewonden en niet stuk te krijgen. Daar krijg ik een glimlach van. Maar zeker ook van de gulheid en bereidheid van deze doelgroep naar mij toe toen ik hulp nodig had. Dat gaf mij een sterk gevoel van voldoening. Ze vertrouwden mij en wilde mij helpen. Simpelweg: te gek! Een ervaring die ik niet snel zal vergeten.

Terugblik
Het blog begon over hoe ik terugblikte om vooruit te kijken. Sommigen lukt dat tijdens een vakantie. Anderen pakken daar een apart momentje voor. Hoe mooi mijn vakantiebestemming ook is, om een of andere reden neem ik daar de tijd niet om dat nader te bekijken. Zelfs als het uitzicht uitermate rustgevend kan zijn.

Voor de verandering; een vakantiekiekje.
rickvechelZelfs hier lukt het me niet.

Maar met de juiste mindset en het moment dat ik er wel voor pak, zoals een jaarwisseling of de tijd tussen twee stevige projecten in, kan ik er uitstekend in komen.

Zo kwam ik ook bij het idee voor dit blog; verbazing. Voor dit moment van uiterste verbazing ben ik nog altijd dankbaar. Tevens herinnert het mij aan waarom ik juist in deze sector ben gaan werken en waarom ik dat naast een fulltime baan wil blijven doen.

Hoe zit dat bij jullie? Waarom wil jij juist met jouw gasten/cliënten/klanten/etc. blijven omgaan? Of juist je richten op die werkzaamheden? Ik hoor het graag!

Maar bovenal… Fijne feestdagen en een succesvol 2016!

Als ik ergens bij kan helpen, hoor ik het ook graag.

Vechel Ventures

rickVechel Ventures is Rick Vechel een ondernemer die naast zijn reguliere baan zijn enthousiasme vol passie laat blijken. Vanuit het plezier in het spelen op de basgitaar viel Rick vanzelf in de organisatie van evenementen en in het ondersteunen van talenteducatie. Met dank aan verschillende onderdelen vanuit de opleiding Social Work, is hij uitgegroeid tot een veelzijdige professional.

Met Vechel Ventures richt hij zich op cultureel/sociaal ondernemerschap, organisatiestructuren, coaching en het ondersteunen van talenteducatie in (Midden-)Limburg.  Van het opstarten van uw initiatief tot aan het ondersteunen van diverse activiteiten, Vechel Ventures helpt graag met ook jullie ideeën tot een werkelijkheid te maken.
Meer informatie over de verschillende diensten en contactgegevens zijn te vinden op www.VechelVentures.nl

foto via pixabay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *