Toegevoegde waarde van MVO in beeld brengen in kwaliteit & euro’s.

obm1door Odilia Rens, de kracht van Open-Book Management
De afgelopen tijd sprak ik een variatie van vrouwen en mannen. Diegenen die tevreden waren werkten in een organisatie(onderdeel) waar er naar hun geluisterd werd en men aan de slag ging met verbeter- ideeën. Als het over kinderen ging dan hadden die plezier in hun lessen als ze merken dat ze gewaardeerd worden en er geloof is in hun kunnen.

Toekomstige generaties maar ook de huidige hebben behoefte aan passie, creativiteit en zingeving in hun werk. Als Groei Katalysator met een brede ervaring als procestechnoloog en manager in de elektriciteitsproductie en HRM plus 12 jaar als toezichthouder in het primair onderwijs, geloof ik erin dat ondernemende medewerkers jouw organisatie voorwaarts drijven. En dat geldt dan zowel voor commerciële bedrijfsvoering (profit) als ook coöperaties, stichtingen en verenigingen (non-profit) omdat waardevermeerdering (bijna) overal een doel is.
Mijn streven is om ideeën over nieuwe manieren van werken die passen in onze nieuwe economie en een duurzame toekomst te delen en zo de BV Nederland beter te maken.

Delen = Vermenigvuldigen
Open-Book Management is een bedrijfsvoeringsfilosofie die gebaseerd is op een eenvoudige en enorm krachtige overtuiging dat als medewerkers denken, doen en voelen als eigenaren, iedereen wint! Voorwaarde is dat je wil en durft te geloven in de kracht van je medewerkers. Het is een werkwijze voor het runnen van een organisatie waarbij transparantie, educatie en betrokkenheid de basis zijn voor de verbetering van de (financiële) resultaten en de levens van de mensen die bijdragen aan die resultaten.

Met Financiële Feiten naar Focus op Waarde
Odilia en DuncanDoor eerst de relevante (financiële) bedrijfs-informatie te delen en te leren begrijpen om deze vervolgens direct om te zetten in actie ga je vliegensvlug vooruit. Door op basis van je eigen inschatting vooraf, je resultaten te analyseren en je acties bij te stellen met een focus op de Succes-Factor en op Feed-Forward ga je met plezier aan de slag. Doordat iedereen weet hoe zij/hij een eigen bijdrage kan leveren aan het verbeteren van het gekozen doel en bovendien alle medewerkers mee delen in de resultaten en samen te vieren als het gestelde doel behaald wordt, creëer je echte betrokkenheid en duurzame gedragsverandering met eigenaarschap en ondernemerschap.
Met Facilitering naar Innovatie, Lef en Fun

Great Game of Business helpt organisaties en hun medewerkers hun potentieel ten volle te benutten door ze uit te dagen met Focus, Facts, Fast en Fun, de 4 F’s, aan de slag te gaan. Via de “Open Book Management” methode en met “Business Games” zorgen we ervoor dat alle medewerkers hieraan kunnen en willen bijdragen, als teams maar ook als individu. Teams werken samen met elkaar om één doel te bereiken. Dát ene doel dat het bestaansrecht van hun organisatie raakt.

Van Rood naar Groen

Een werkwijze om zoveel mogelijk te delen én actief bij te dragen aan een duurzamere samenleving, onder andere door het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van werknemers zodat die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen en blijven zijn. Toegevoegde waarde van MVO in beeld te brengen in kwaliteit en euro’s.

obmAfgelopen juni verscheen het eerste Nederlandse boek over Open-Book Management bij Uitgever Business Contact: De Kracht van Open- Book Management – in 8 stappen naar een organisatie met focus en ondernemersgeest
Omdat Open-Book Management werkt aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers valt het onder de 50% ESF Subsidie. Vorig jaar zijn alle aanvragen van klanten van The Great Game of Business gehonoreerd. Op 19 oktober a.s. om 9.00 uur opent een nieuw aanvraagtijdvak voor een ESF-subsidie van maximaal 10.000 euro, bedoeld voor projecten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit. Toekenning is op volgorde van binnenkomst.

odiliaPassie voor Mensen, Potentieel, Kracht en duurzame Winstgevendheid Vol energie lever ik met liefde een duurzame bijdrage aan de groei en bloei van mensen en organisaties. Als katalysator zet ik mij met hart en ziel in om inzicht, beweging en verbinding te realiseren waardoor mogelijkheden zich omzetten in resultaten. Mijn aanpak is analytisch, krachtdadig, verbindend, uitgesproken en hartversterkend met een fijne dosis lef.

 

 

foto’s via deathtothestock

4 gedachten over “Toegevoegde waarde van MVO in beeld brengen in kwaliteit & euro’s.

 • oktober 14, 2015 om 09:21
  Permalink

  Boeiende materie: wat is de business case van duurzaam, of, andersom, hoe duurzaam is duurzaam als het onduidelijk is wat het opbrengt? Met je eens dat Open-Book management hier van waarde kan zijn, juist om de niet financieel ingestelden te helpen hun belangrijkste drijfveren ook met cijfers te onderbouwen.

  Beantwoorden
 • oktober 14, 2015 om 12:09
  Permalink

  Zeker de moeite waard Duncan. Het zou mooi zijn als er ook enkele Limburgse bedrijven/organisaties gebruik maken van deze mogelijkheid. Indien de subsidie wordt toegekend, aan welk tijdpad moeten we dan denken?

  Beantwoorden
  • oktober 14, 2015 om 18:47
   Permalink

   Het loket gaat op maandag 19 oktober open en toekenning is op basis wie het eerst komt, eerst maalt. Het loket gaat op 13 november weer dicht. Wij streven ernaar om de aanvragen van onze relaties direct op maandag 19 oktober in te dienen. Uit Limburg doen een metaal productiebedrijf en een kwekerij mee met de aanvraag.Wij hebben ook ervaring met non-profit organisaties. Het zou mooi zijn wanneer meerdere bedrijven/organisaties meedoen, dan kunnen we ook een Limburgse Open-Book Tafel organiseren.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *